Всяка стена е врата

Елица Георгиева | 07.06.2020 | 59 мин. |

Kinesky представя „Всяка Стена е Врата“ – най-новият документален филм на Елица Георгиева, автор на книгата „Космонавтите Само Минават“, която през 2019 стана и първият български роман, влязъл в програмата за средно образование във Франция.

Берлинската стена току-що е паднала, а в типичния за края на 80-те декорна българската телевизия, младата журналистка Светла Каменова(която е и майка на режисьорката на филма) задава философски въпроси: кои от надеждите ни са по-маловажни, осъществените или неосъществените?

Филмът представя за пръв път архиви от култовото българско предаване „Вариант М“, проследявайки ентусиазма и обществените нагласи след настъпването на демокрацията. Темата за неуспешните революции, автоцензурата, необходимостта от обществен диалог в стремежа да бъдат преосмислени концепцията за свобода и идеологическите различия са допълнени от текстове на режисьорката. „Въпросът не е да изберем между едно или друго общество, а да бъдем общество“, отбелязва политологът Иван Кръстев в един от кадрите.

Поднесен с известна ирония от гледната точка на дете, филмът е изключително ценен и заради редица разговори с личности, които ще останат знакови. Сред тях са Едвин Сугарев, Дамян Дамянов, Антоний Тодоров, музикалният фон на група Ревю, Щурците и незабравимият Тодор Колев.

Купи билет за онлайн премиерата на
07 Юни 2020 от 20:30 ч.
*Видеото ще бъде достъпно за гледане през вашия акаунт в продължение на 72 часа от началото на премиерата или от момента на закупуване, в случай че билетът може да се закупи след датата на премиерата.

Warning: file_get_contents(https://pro.ip-api.com/json/44.197.231.211?fields=status,message,countryCode&key=4B8Znt7iemPhMU9): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/fanstrea/public_html/wp-content/themes/bridge-child-theme/woocommerce/content-single-product.php on line 108