Вездесъщият

Илиян Джевелеков | Full HD | 2 часа |

В търсене на оригинален сюжет писателят Емил Борилов заснема живота около себе си с десетки скрити камери. Докато безобидно наблюдава бита и контролира живота на своите близки, той всъщност променя съдбата им. Така много бързо се превръща във вездесъщ регулатор на чужди животи. В капана му попадат колеги, познати, случайни хора. Камерите му заснемат неочаквани обрати, интриги, изневери, издевателства, дори смърт. Вместо нов сюжет, истината за другите му носи непоносима болка. Нищо не е каквото изглежда – всички лъжат, крадат, злословят, изневеряват. Скоро разбира, че се е пристрастил към тайното знание за другите е твърде късно да спре. Деянието, започнало като невинно хоби, се превръща в демонична заплаха за бъдещето на десетки хора.

Режисьор: Илиян Джевелеков

Сценарий: Матей Константинов, Илиян Джевелеков

Оператор: Емил Христов

Художник: Георги Димитров

Музика: Петко Манчев

Монтаж: Александра Фучанска

Продуценти: Матей Константинов, Илиян Джевелеков, Георги Димитров

Продуцентска компания: Мирамар филм

Ко-продуцент: Нова Телевизия

С подкрепата на: Национален Филмов Център

В ролите:

Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова

Анастасия Лютова, Тони Минасян

Михаил Мутафов, Борис Луканов,

Ирмена Чичикова, Валери Рангелов

Мария Славчева, Георги Стайков

www.miramarfilm.com

https://www.facebook.com/vezdesashtiat/

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

След успеха на “LOVE.NET” през 2011 г., Мирамар филм продуцира втория филм на режисьора Илиян Джевелеков – “ВЕЗДЕСЪЩИЯТ”. В центъра на историята е писателят и шеф на рекламна агенция Емил, който постепенно се вманиачава да следи всички около себе си със скрити камери. Постепенно, това “хоби” се превръща в мания, която му донася както забавни моменти, така и много нежелани истини. През погледа на Емил, филмът поставя под въпрос личното пространство в съвременния свят – свят, в който СРС-тата и камерите за видеонаблюдение ни заобикалят отвсякъде. От какво ни предпазват и с какво ни заплашват тези невидими очи, с които се оказва така лесно да се сдобие всеки от нас?

“ВЕЗДЕСЪЩИЯТ” беше заснет през лятото на 2016 г. изцяло на локации в София. Ще видим знакови улици и типична архитектура, както през кинокамерата, така и през обектива на камери за видеонаблюдение. Естеството на историята предопределя модерна и необичайна визия, която ще ни потопи в света на затъващия в манията си Емил.

Актьорският състав е съчетание между утвърдени звезди и актьори, които до момента са се изявявали предимно в театъра. Ролята на Емил е поверена на Велислав Павлов, за когото това ще е първа главна роля в киното. Жените около него са Теодора Духовникова, младата актриса Весела Бабинова и Анастасия Лютова. Ще видим още Михаил Мутафов, Ирмена Чичикова, Борис Луканов, Георги Стайков, Тони Минасян.

Зад камерата застава същият екип създал “LOVE.NET”. Сценарият е на Матей Константинов и Илиян Джевелеков, оператор е Емил Христов, художник – Георги Димитров.

Слоганът в рекламната кампания е изречението “Дори само една истина в повече може да те убие.” За Емил всичко започва от невинна битова ситуация – някой краде ценни вещи от апартамента на баща му, който е прикован на легло. Удивително е, колко лесно всеки може да се сдобие с миниатюрни камери, да ги постави на скришни места и да ги наблюдава дистанционно дори през телефона си.  Първоначално Емил се забавлява да научава малките тайни на хората около себе си. Но неусетно влиза в ролята на вездесъщ регулатор на чужди съдби. Той осъзнава, че дори една истина в повече може да те убие, а десетките тайни, които е научил, се превръщат в заплаха както за него самия, така и за близките му.

 

ФЕСТИВАЛИ И НАГРАДИ

Фестивал на българския игрален филм “Златна роза” – октомври 2017

  • Награда “Златна роза” за Най-добър филм
  • Награда за Мъжка роля – Велислав Павлов
  • Награда за Женска роля – Теодора Духовникова (споделена)
  • Награда на критиката
  • Награда на публиката

Международен кинофестивал КОТБУС, Германия  – ноември 2017

Официална състезателна програма

София филм фест – март 2018

Балкански конкурс

  • Наградата на FIPRESCI
  • Награда на гилдия “Критика” при СБФД

 

Фестивал на Европейския Съюз, Чикаго – март 2018

Наградата на публиката

 

Фестивал на Българското кино, Прага – март 2018

Гала прожекция

Международен кинофестивал Трансилвания – май 2018

Програма “Фокус българско кино”

Международен филмов фестивал за ново европейско кино “Златна липа”, Стара Загора – юни 2018

Състезателна програма

Международен кинофестивал “Златна кайсия”, Ереван – юли 2018

Състезателна програма

***Видеото ще бъде достъпно за гледане през вашия акаунт в продължение на 72 часа от момента на закупуване

Warning: file_get_contents(https://pro.ip-api.com/json/3.235.182.206?fields=status,message,countryCode&key=4B8Znt7iemPhMU9): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/fanstrea/public_html/wp-content/themes/bridge-child-theme/woocommerce/content-single-product.php on line 108