Купи

Уют

Kaмeн cъздaвa тoзи бългapcĸи филм с център бългapcĸия xapaĸтep и oбщитe чepти с вcичĸи бaлĸaнcĸи нapoди. Πoĸaзвa paзлиĸaтa мeждy peaлнocттa и пpeдcтaвитe ни зa нeя, ĸoятo мoжe дa бъдe твъpдe cyбeĸтивнa и индивидyaлнa. Πpимepи зa тoвa ca paзлиĸитe мeждy фoлĸлopнa мyзиĸa и чaлгa, мeждy пaтpиoтизъм и eдин cъвpeмeнeн фeйcбyĸ пaтpиoт.

Купи

Черното пиле

В този моноспектакъл на Мариус Куркински са включени три разказа на Хайтов - "Мерак", "Пазачът на Овесената нива" и "Черното Пиле". "В разказите на Хайтов душата на българина е много чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват". Мариус Куркински

Купи

Амадеус

„Ето, например, в Моцартовата погребална музика аз чувам присъствието на бога и точно от тридесет и четвъртия до четиридесет и четвъртия такт. За повечето хора Той не съществува , те не го чуват. Всички около мен се вълнуват от големи дела, за човешките права! А аз мога да се развълнувам само от няколко тона, от няколко изсвирени ноти. Другите се борят за свободата на човечеството, а моята мечта е робството: да бъда обсебен, да бъда на разположение, дори да бъда изтощен единствено и само от музиката, от абсолютната музика. Но точно от това бях лишен, и то по всички линии. Е, щом е така, на мен ми е все едно! Щом не мога да бъда Моцарт, не желая да бъда нищо друго!…” Монолог на Салиери /Питър Шафър/

Купи

Куба е музика

Документален филм
В Куба всичко се изразява с музика – обяснението в любов и добрата реколта, раждането на дете и загубата на магаре, копнежа и меланхолията… Кубинската музика днес е позната навсякъде, но малцина знаят какво означават думите „сон” и „болеро”, кога са създадени тези стилове и от къде произлизат. С помощта на голямата българска певица Йорданка Христова, ние надникваме в тайната стая на кубинската музика, в забравените файлове, където се пази историята на сон и болеро.

Купи

Чужденецът

Младият французин  Жерар е на командировка в България, когато съдбата неочаквано го среща с Магдалена – селско момиче с буен нрав и не особено изискани обноски. Следвайки порива на сърцето си, Жерар решава да открие родното село на мистериозната красавица, без да познава привичките и езика на неговите обитатели.

Купи

Кербала

Филмът е базиран на реална история за една от най-големите битки за поляци и българи след Втората Световна Война. Април 2004. Войната в Ирак е в разгара си. В Кербала поклонници честват важния мюсюлмански празника Ашура, когато бунтовници започват серия от нападения над града. Яростните атаки са посрещнати от малобройни части на полски и български войници, лишени от подкрепление и оборудвани с оръжие и храна само за 24 часа.

Купи

Вездесъщият

В центъра на историята е писателят и шеф на рекламна агенция Емил, който постепенно се вманиачава да следи всички около себе си със скрити камери. Но невинното “хоби” се превръща в мания, която му донася както забавни моменти, така и много нежелани истини.

Купи

Случаят Кюри

Kinesky представя най-новия проект на режисьора Андрей Хадживасилев. Тони е ученолюбив (но не зубър!), запален по науката и мечтае един ден да стане велик учен. Детската му стая наподобява лаборатория, а опитната си мишка е кръстил неслучайно на откривателката на радиацията – Мария Кюри

Гледай уникално съдържание от твоя любим автор.

Гледай на живо твоите любими събития.

Подкрепи любимите ти изпълнители да създават висококачествено съдържание.

Уют

Камен Донев

Черното пиле

Мариус Куркински

Амадеус

Бойко Илиев

Куба е музика

Илиян Джевелеков

Чужденецът

Ники Илиев

Нокаут

Ники Илиев

Живи легенди

Ники Илиев

Кербала

Илиян Джевелеков

Любов в лудницата

Ажур Пико

Вездесъщият

Илиян Джевелеков

Случаят Кюри

Андрей Хадживасилев