Ванина Кондова

Ванина Кондова е актриса, сценарист и режисьор. Завършила е НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, както и Консерваторията към Атлантик Актинг Скул в Ню Йорк. 

 

Нейните филмови, телевизионни и театрални участия включват Ягоди в дачата (МСС Theater), Алегория на пещерата (TheaterLab), Наемателят (Woodshed Collective), Разматаз (G.O. cross media), Доза Щастие (No Blink) и Денят на бащата (Агитпроп), сред много други.

 

Ванина е носител на награда за най-добър сериал в Москва и номинация за най-добра актриса в Глазгоу за „Изгубени и намерени“, наградата на НАТФИЗ за най-добра актриса, награда Монолог Маднес във Вашингтон, както и виза за изключителни възможности в сферата на изкуството и науката на САЩ. Тя е член на Националната Телевизионна Академия, раздаваща наградите “Еми” и наскоро бе поканена да се включи в Гилдията на американските кино актьори. 

Оператор/режисьор/продуцент: Калин Иванов
Калин Иванов е оператор, продуцент, режисьор и фотограф, носител на четири награди “Еми” за операторско майсторство и продуцентство. Работата му е оценена и с награда Тели и няколко награди Комуникатор. Кино и телевизионните произведения на Калин включват Изгубени и намерени в Ню Йорк, Странната гора, Здравей, Срещата, Подаръкът, Да се гмуркаш и други истории, Хубен рисува пари, Портите на Кристо и Жан-Клод, Ирландски поети в Америка, Театрални разговори, Нуева Йорк и др. Фотографиите на Калин са участвали в множество изложби и частни колекции, а снимките му от 11ти септември са част от постоянната изложба на Мемориала в Ню Йорк. Калин е завършил операторско майсторство в НАТФИЗ “Кр. Сарафов” и телевизионни продукции в Бруклин Колидж. Член е на Националната Телевизионна Академия, раздаваща наградите “Еми” и е бил и жури както на тях, така и на студентския кино фестивал ‘Ранно пиле” в София.